Category Hírek

Pro Urbe-díjat kapott a Csíksomlyói Passió csoport német támogatója

Joseph Langot, az Europassió Szövetség főtitkárát tüntették ki pénteken a 40. Europassió Kongresszus megnyitóünnepségén a csíksomlyói kegytemplomban. A Pro Urbe díjat önzetlen munkájával és a Csíksomlyói Passiócsoport meg a Csibész Alapítvány támogatásával érdemelte ki a német főtitkár.

Megkezdődött a 40. Europassió Kongresszus Csíkszeredában

Az Europassió zászlójának ünnepélyes felvonással kezdődött csütörtök este Csíkszeredában a Mikó-vár előtti téren 40. Europassió Kongresszus. A vasárnapig tartó vándorrendezvényre a kontinens 12 országából 32 passiócsoport mintegy 150 tagja érkezett.

Fontos eseményre készülnek Csíksomlyón

Csíksomlyó ad otthont idén az Európassió Kongresszusnak, ennek apropóján többnapos eseménysorozattal készülnek a szervezők. A programok csúcspontja Passió-játék lesz a csíksomlyói kegytemplom udvarán.

Idén Csíksomlyón tartják az Europassió Kongresszust

Az eseményre 12 európai országból érkeznek delegációk, passiócsoportokat várnak Németországból, Ausztriából, Olaszországból, Csehországból, Lengyelországból, Szlovéniából, Spanyolországból, Hollandiából, Belgiumból, Franciaországból és Magyarországról.

Csíksomlyón tartják a 40. Europassió Kongresszusát

Csíkszeredában 12 ország, 31 csoport és 140 személy részvételével szervezik meg június 6-9. között a 40. Europassió Kongresszust. A kongresszus központi eleme a passiójáték, amely évszázados vallási és kulturális hagyományokat ápol, segítve ezzel a közösségek vallási és kulturális identitásának megőrzését és erősítését – hangzott el csütörtökön azon a megyeházán megtartott sajtótájékoztatón, melyen az esemény részleteit és programját ismertették.

Csíksomlyón a 40. Europassió Kongresszusa

Június 6–9. között Csíkszeredában tartják meg a 40. Europassió Kongresszust. A történelmi eseményre, amely 80 év múlva ismétlődhet meg újra Székelyföldön, 12 európai országból érkeznek delegációk.

Csíksomlyó ad otthont idén az Europassió Kongresszusnak, legközelebb nyolcvan év múlva lesz ilyen

Nem mindennapi egyházi – és egyben szabadidős – rendezvényre készülnek Csíksomlyón: a Csíksomlyói Passió lesz a 2024-es Europassió Kongresszus házigazdája. Svella Adéllal, a Passió rendezőjével beszélgettünk.

„Jézus kínszenvedése reményt adhat”

Misztériumjátékkal segít ráhangolódni a húsvét átélésére a Csík­somlyói Passió csoport. Tagjai virágvasárnap a kegytemplom előtt korhű öltözetben, zenés pan­to­mim­játékkal idézik fel évente Jézus szenvedéstörténetét a Jeruzsálembe való bevonulásától a feltámadásig. A szervezőkkel a kulisszatitkokról és a passió üzenetéről beszélgettünk. Jézus… Continue Reading →

Európassió-kongresszus Hořice na Šumavě-n

2023. június 8-11. között 30 csoport 230 képviselője örömmel és izgalommal találkozott és vett részt a csehországi Hořice na Šumavě településen megszervezett Európassió-kongresszuson. Két oka is volt annak, hogy az idén  ebben a Dél-Bohémia-i kis faluban tartották ezt a nagyméretű kongresszust: az… Continue Reading →

Virágvasárnapi bemutó a Kegytemplom előtt

Idén virágvasárnap újra bemutatják a Csíksomlyói Passiójátékot a Kegytemplom előtti téren. Az előadásban a résztvevők szabad téren, táncjelenetek által viszik színre Krisztus szenvedéstörténetét Jeruzsálembe való bevonulástól a nagypénteki eseményeken keresztül egészen a feltámadásig. A Csíksomlyói Passió csoport hosszú múltra tekint… Continue Reading →

« Older posts

© 2024 Csíksomlyói Passió

Up ↑